Kokosový cheesecake s bielou čokoládou

10.10.2017

Dávno som sa chystala na cheesecake, ale keďže tvaroh ani nič tomu podobné nemám veľmi rada, musela som sa dlho odhodlávať :D ....na tvaroh som sa síce ešte stále neodvážila, ale skúsila som ricottu a ako som sa dočítala tak chuťovo je to vraj veľmi podobné. 

A ak budete mať chuť, môžete ho skúsiť aj vy :). Budete na to potrebovať: 

  • cca  200 g keksov 
  • 80 - 100 g masla (neviem presne koľko, dávala som od oka) 
  • 100 g bielej čokolády 
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • 250 g ricotty 
  • kokos 
  • na polevu cca 50 g horkej čokolády a 50 ml smotany na šľahanie 

Keksy si pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Keksíkové cesto natlačíme do tortovej formy a dáme stuhnúť do chladničky. 

Smotanu na šľahanie si zohrejeme a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešanie necháme čokoládu rozpustiť. Necháme vychladnúť a po vychladnutí vyšľaháme. 

Ricottu zmiešame s kokosom a pridáme vyšľahanú čokoládovú šľahačku. Zmiešame a zmes nanesieme na keksíkové cesto. 

Šľahačku na polevu si zohrejeme a nalejeme na čokoládu nasekanú na kúsky. Vymiešame na hladkú polevu a vylejeme ju na koláč. Koláč ozdobíme kokosom a bielou čokoládou a necháme stuhnúť. 

Dobrú chuť :) 


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky