Kokosový cheesecake s bielou čokoládou

Dávno som sa chystala na cheesecake, ale keďže tvaroh ani nič tomu podobné nemám veľmi rada, musela som sa dlho odhodlávať :D ....na tvaroh som sa síce ešte stále neodvážila, ale skúsila som ricottu a ako som sa dočítala tak chuťovo je to vraj veľmi podobné.
A ak budete mať chuť, môžete ho skúsiť aj vy :). Budete na to potrebovať:
- cca 200 g keksov
- 80 - 100 g masla (neviem presne koľko, dávala som od oka)
- 100 g bielej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g ricotty
- kokos
- na polevu cca 50 g horkej čokolády a 50 ml smotany na šľahanie
Keksy si pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Keksíkové cesto natlačíme do tortovej formy a dáme stuhnúť do chladničky.
Smotanu na šľahanie si zohrejeme a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešanie necháme čokoládu rozpustiť. Necháme vychladnúť a po vychladnutí vyšľaháme.
Ricottu zmiešame s kokosom a pridáme vyšľahanú čokoládovú šľahačku. Zmiešame a zmes nanesieme na keksíkové cesto.
Šľahačku na polevu si zohrejeme a nalejeme na čokoládu nasekanú na kúsky. Vymiešame na hladkú polevu a vylejeme ju na koláč. Koláč ozdobíme kokosom a bielou čokoládou a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť :)
